Welkom op de Oosterwold Meet&Greet! Zaterdag 7 april 14:00 – 17:00

Achter de schermen werken wij aan de bijzondere woonbuurt De Nederzetting in Almere Oosterwold. Van onze achterban horen we twee geluiden:

1. “Leuk, De Nederzetting! Kan ik nog aanhaken?”

2. “Leuk, De Nederzetting…..maar kan mijn specifieke droomwoning daar ook een plek krijgen?”

Beide is mogelijk!

Met de mensen die gecharmeerd zijn van De Nederzetting en haar karakteristieke uitgangspunten – een kleinschalig en betrokken buurtje met bijzondere woningen, omringd door heel veel landschap – werken we de plannen graag gezamenlijk verder uit.

Daarnaast kennen we inmiddels meerdere huishoudens die De Nederzetting erg leuk vinden en zelf al eigen specifieke woonideeën hebben. Hen spreekt het samen ontwikkelen onder professionele begeleiding erg aan. Samen ontwikkelen is immers efficiënter, makkelijker, voordeliger en leuker. En het levert niet alleen een mooie woning op, maar ook een mooie woonomgeving. Ook deze groep mensen zijn wij graag van dienst met onze expertise in woningontwikkeling en onze ervaring in Oosterwold.

Graag nemen wij het initiatief om alle woondromen te verbinden en in gezamenlijkheid te realiseren. Daarom organiseren wij op zaterdag 7 april tussen 14:00 en 17:00 (vrije inloop) een Meet&Greet in het Oosterwold Paviljoen! Voor iedereen die graag zijn of haar eigen droomwoning én droombuurtje wil realiseren in Almere Oosterwold en ontzorgd wil worden in het ontwikkelproces met alle regelzaken die daarbij horen. Passend binnen de uitgangspunten van De Nederzetting of op een andere manier. Wij kijken graag hoe we wensen aan elkaar kunnen koppelen en tegelijkertijd van start kunnen gaan (om voor iedereen de voordelen te plukken van collectief ontwikkelen).

Want…bij ontwikkelen in Oosterwold komt namelijk heel wat kijken. Anders dan op andere plekken in Nederland moet je zelf je bouwlocatie bepalen, zelf alle contractstukken met de gemeente in orde maken, zorgen dat er straks elektriciteit en stromend water bij je kavel komt, zorgen dat er een weg wordt aangelegd en beheerd wordt, zorgen dat je kavel bouwrijp wordt gemaakt, etc. etc. En dan nog een woning laten ontwerpen en bouwen…

Aan de andere kant geldt dat bouwen met een collectief veel voordelen biedt. Allereerst in financiële zin: een enkele kavel met één woning ontwikkelen is duurder dan meerdere kavels en woningen tegelijk ontwikkelen. Maar met een groep kun je ook nadenken over het ontwerp van je woonomgeving – je buurt, en eventuele collectieve voorzieningen in de buurt. Bijvoorbeeld: wonen rondom een grote waterplas! Of denk aan efficiëntere manieren van energieopwekking. Ook het ontwerp en beheer van de weg gaat als collectief een stuk makkelijker.

Het team van De Nederzetting heeft alle kennis en kunde in huis om een prettig en efficiënt ontwikkelproces op poten te zetten en je van A tot Z te ontzorgen. Van het kiezen en aankopen van een kavel tot het ontwerpen en bouwen van je droomhuis en het goed organiseren van alle collectieve zaken (maar als je bijvoorbeeld al een woningontwerp hebt liggen kun je ook aanhaken).

Op zaterdag 7 april verzamelen wij graag alle wensen en ideeën om gezamenlijk na te gaan hoe we verbindingen kunnen maken en een ontwikkelcollectief kunnen starten. Dat kan een Nederzetting worden zoals wij die bedacht hebben, maar dat kan ook resulteren in een andere verschijningsvorm, terwijl iedereen wel de voordelen geniet van een efficiënt proces dat wij vanuit onze kennis en expertise op professionele manier begeleiden. Immers, hoe meer deelnemers, hoe meer voordelen.

Om 14:00 uur openen we de deuren van het Oosterwold Paviljoen. Tot 17:00 uur ben je welkom om langs te komen, te sparren over ideeën en misschien wel je potentiële buren te leren kennen.

PS niet in de gelegenheid om 7 april aanwezig langs te komen, maar wel geïnteresseerd om ideeën in te brengen of te spiegelen? Wij maken ook met plezier een persoonlijke afspraak in het Oosterwold Paviljoen om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen en misschien achter de schermen kunnen zoeken naar aanhakingen met woonwensen van anderen.

Hartelijke groet en graag tot binnenkort,

Team De Nederzetting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *