Over ons

De Nederzetting is een initiatief van Quokka Home, Brüggemann bouw en Bouwen in Oosterwold.

 

Quokka Home

Quokka Home is een samenwerkingsverband van architectenbureau 8A Architecten en conceptontwikkelaar Beyond Now. Wij hebben de handen ineen geslagen om te anticiperen op woonbehoeften die in onze beleving nog onvoldoende beantwoord zijn. Met Quokka Home en onze vraaggestuurde houding willen we bijdragen aan een woningmarkt waar mensen écht iets te kiezen hebben. Geen grijze muizen meer, oftewel woningen die geschikt zijn voor een zo groot mogelijke doelgroep, maar woningen die met ambitie en overtuiging zijn ontwikkeld, voor – en met – een specifieke doelgroep met hun eigen wensen en woondromen. Woningen waar bewoners uitermate trots op zijn en nog lang en gelukkig, gezond en betekenisvol kunnen leven.

 

Brüggemann

Brüggemann is een professioneel en betrouwbaar Duits bouwbedrijf dat bouwt in heel Europa. Weliswaar steevast met Duitse kwaliteit… De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan in Nederland. Inmiddels bestaan we 60 jaar en heeft de derde generatie van de familie Brüggemann de leiding. Sinds jaar en dag hebben wij ons gespecialiseerd in de bouw van duurzame, zeer energiezuinige (ook passiefhuizen) houten huizen. Wij denken en werken vanuit de natuur en passen daarom alleen gezonde bouwmaterialen toe: gezond voor zowel mens als natuur en milieu.

 

 

 

 

Bouwen in Oosterwold

Bouwen in Oosterwold wordt gerund door Frank Meijers. Frank is inmiddels een ingewijde in Oosterwold. Hij woont zelf in Oosterwold en heeft een groot aantal kavels helpen ontwikkelen en bouwklaar gemaakt. Voorts heeft Frank in nauw overleg met de gemeente en de nutsbedrijven ervoor gezorgd dat er in Oosterwold water en elektra wordt aangelegd. Als advocaat en tevens een van de eerste initiatiefnemers in Oosterwold is Frank gespecialiseerd in de specifieke wet- en regelgeving van Oosterwold. Daarnaast heeft hij een belangrijk deel van de kavelwegverenigingen in Oosterwold opgericht en kavelwegen laten aanleggen.